Referenties

Romex Restate

“Het is heel fijn dat er nu een XML verbinding met Booking.com is”

Lees meer

“Het scheelt heel veel mankracht als je reserveringssysteem goed georganiseerd is. Dan werkt het snel en heb je controle over je administratie”, zegt Joren Exler, Sales Director bij Romex Investments.
Door het online boekings- en reserveringssysteem Reflex Booking werkt zijn organisatie efficiënt en effectief.
In 2009 begon Romex Investments met de verhuur van accomodaties. Veel administratieve taken rondom reserveringen werden destijds handmatig uitgevoerd. “Toen deden we veel nog met Excel. Zo maakten we bijvoorbeeld ook de eindafrekeningen, dat was foutgevoelig. We houden tegenwoordig alle betalingen in het boekingsysteem bij”, zegt Exler.
Over de integratie met Booking.com is Exler te spreken. “Het is heel fijn dat er nu een XML verbinding is, zodat je vanuit het reserveringssysteem heel gemakkelijk een boeking kunt bevestigen. Dat scheelt een hoop tijd en moeite.”

Hotel Jansen

"Mede dankzij onze keuze voor Reflex Booking gaan wij flexibel en efficiënt met onze accommodatie om”

Lees meer

“Onlangs kozen meerdere vernieuwende verhuurconcepten voor Reflex Booking om reserveringen van hun accommodaties af te handelen. Vernieuwende concepten omdat ze een combinatie maken tussen shortstay en longstay, opgezet door creatieve ondernemers, met plannen die tot de verbeelding spreken. Mede dankzij Reflex Booking vertalen zij deze plannen nu naar een stabiele inkomstenstroom”, vertelt Bob van der Plas, manager van Reflex Booking.

Eén van deze concepten is Hotel Jansen: een all-inclusive Short Stay-hotel in Amsterdam. Zij bieden studenten, trainees en young professionals gezellige en comfortabele accommodaties. Het hotel bestaat uit 143 shortstay rooms, 23 hotelrooms en 5 clubrooms. Niet misselijk om mee te starten. Leegstand is immers dodelijk voor een concept wat het voornamelijk van langdurige boekingen moet hebben. Vanaf dag één zit het hotel helemaal vol en dat is zo gebleven. “Het gaat goed! Inmiddels zijn we zelfs al op zoek naar een broertje of zusje van Hotel Jansen. Mede dankzij onze keuze voor Reflex Booking gaan wij flexibel en efficiënt met onze accommodatie om. Dat leidt logischerwijs tot hogere bezettingsgraden”, geeft Zegt Loek van Doorn, mede-eigenaar van Hotel Jansen

Dennenbos

“Ons grote volume aan boekingen is nu goed beheersbaar”

Lees meer

“We wisten dat we met de aanschaf van dit vakantiepark een dusdanig volume te verwerken zouden gaan krijgen dat we iets nodig hadden dat overzichtelijk en hanteerbaar was. Voorheen werkten we namelijk met Excel”, zegt Sandra Kersten, partner en medeeigenaar van Vakantiepark Dennenbos. Sandra Kersten werkt nu ruim een jaar met het online boekings- en reserveringssysteem Reflex Booking.


“Tot dusver werkt het allemaal prima. Onlangs heb ik nog aangegeven dat ik graag rekeningen zou willen splitsen. Soms heb je een persoon die op zijn naam meerdere chalets reserveert, maar de rekening door meerdere personen wil delen. Heel netjes dat Reflex Booking hier dan mee aan de slag gaat. Zo wordt er altijd aan het systeem gewerkt en worden er verbeteringen toegevoegd”, geeft Sandra Kersten aan.

Chateau Cazaleres

"Dat is het mooie van Reflex, het is al voorbereid op het gebruik in meerdere talen."

Lees meer

Leven als een god in Frankrijk Het begon met een mooi huis in Midi-Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Bert Jan ter Maat, actief bestuurslid, voelde zich al snel zeer betrokken bij het succesvol maken van het vakantiepark. Het is een mooie locatie, ruim opgezet en voorzien van alle luxe, dit gun je toch iedereen. Zo is er bijvoorbeeld WIFI beschikbaar en is er een ruim aanbod van handige faciliteiten zoals ons zwembad, animatie, speelplaats, sportieve activiteiten en een restaurant. Kortom Château Cazalères is een uitstekende bestemming voor iedereen die wil genieten van het goede leven in Frankrijk. Iets wat we telkens weer van onze gasten terug krijgen is dat we de luxe bieden van een groot park en de intimiteit van een klein park en daar zijn wij dan ook enorm trots op.


Ook Franstalige gasten kunnen online bij ons boeken Inmiddels is château cazalères begonnen met het implementeren van Reflex op de Franstalige site van het park. Zo kunnen onze Franstalige gasten in hun eigen taal online boeken bij ons park, dat is wel zo makkelijk. Ook de Franstalige medewerkers van château cazalères kunnen zo met Reflex uit de voeten. Dat is het mooie van Reflex, het is al voorbereid op het gebruik in meerdere talen.


Inzage in de stand van zaken, overal waar je bent Château cazalères heeft een vereniging van eigenaren met een bijbehorend bestuur dat de gang van zaken in het park in Frankrijk vanuit Nederland regelt. Omdat Reflex online via internet werkt kunnen zowel het bestuur als de medewerkers van het park in Frankrijk altijd zien wat de actuele stand van zaken is. Doordat de toegang in Reflex niet aan een plek gebonden is, zolang er maar internet is, zijn alle noodzakelijke gegevens altijd beschikbaar, waar ter wereld je ook bent.
Inspelen op veranderingen Met de komst van het internet werden er weer nieuwe dingen mogelijk. Het eerste dat we hebben gedaan was het mogelijk maken voor onze website bezoekers om online een reservering te maken. De volgende stap die we hebben genomen is gebruik maken van Social Media om snel en eenvoudig met potentiële klanten in contact te komen en met oud-bezoekers in contact te blijven. Hiervoor maken we gebruik van internet, e-mail , Facebook en Twitter. Dit zijn uitstekende tools om onze bezoekers uitgebreid te informeren. Zo weten onze gasten wat er op het park te doen is.
Uitstekende wisselwerking Op basis van 3 criteria (modern, online en compleet) zijn we op zoek gegaan naar een passende leverancier. Wij vonden het vooral belangrijk dat zowel de huiseigenaren hier in Nederland, als de medewerkers in Frankrijk, eenvoudig met het reserveringssysteem overweg kunnen. Wij hebben zelf geen IT kennis in huis en wilden gewoon iemand kunnen bellen als er iets aan de hand is. Ook belangrijk voor ons is dat het reserveringssysteem zou draaien op een modern platform, we waren hiervoor een verouderde DOS-omgeving gewend.
Naast dat Reflex Online voldeed aan onze belangrijkste wensen gingen zij ook nog eens voor de relatie. Ze leveren dan wel een standaard product, zoals zij dat noemen, maar ze luisteren ook naar hun klanten. Ze staan open voor tips en door ons ingebrachte ideeën. Door goed naar elkaar te luisteren profiteer je van elkaars kennis en kunde en haal je het maximale uit de samenwerking.

Buitenbergen

“Een grote plus is dat we ons niet meer druk hoeven te maken over het systeembeheer, updates of over het aanschaffen van hardware”

Lees meer

Bert Pezij belandde per toeval in de recreatiebranche. Het begon allemaal met de aankoop van een vakantiewoning. Om hier verhuurders voor te vinden zette hij de website fijnopvakantie.nl. Zo startte hij in 2011 met de verhuur en het beheer van verschillende vakantieparken, zoals vakantiepark Buiten Bergen.


Vanwege het uitbreiden van de dienstverlening en een flinke groei werd een verdere professionalisering belangrijk, zoals met betere verhuursoftware .
“Het is voor de online consument nu eenvoudig te zien wat je in de omgeving kunt doen, hoe de vakantiehuizen er uit zien en wat de kosten zijn. Deze transparantie is alleen maar goed. Het geeft je als aanbieder de mogelijkheid om je te onderscheiden van anderen.“ aldus Bert Pezij, verhuurder Vakantiepark Buiten Bergen. “Een grote plus is dat we ons niet meer druk hoeven te maken over het systeembeheer, updates of over het aanschaffen van hardware”, aldus Pezij.

Italsol

“Voor de categorie tot 100 accomodaties heeft Reflex gewoon veel te bieden”

Lees meer

“Wat bijzonder is, is dat een werkmethode waar men bij Italsol al 30 jaar bedrijf breed mee werkte in één jaar tijd vervangen is. Het boek waarin we boekingen en wijzigingen bijhouden is zo goed als verdwenen”, zegt Henriëtte Gerlsma, eigenaar van Italsol.


Het online boeking- en reserveringssysteem Reflex Booking maakte het leven van de medewerkers van deze verhuurorganisatie een stuk eenvoudiger.
Henriëtte Gerlsma is sinds november 2016 mede-eigenaar van Italsol en implementeerde Reflex Booking in haar organisatie. “Als je echt specifiek naar ons als Italsol kijkt, is het heel fijn dat er meerdere locaties en accommodaties in één reserveringssysteem zitten”, geeft Gerlsma aan.


Voor de schaalgrootte van haar organisatie is een dergelijk boeking- en reserveringssysteem een uitkomst. “Als je nu duizenden woningen in de verhuur hebt, zijn er enorm veel partijen geschikt. Maar als je er bijvoorbeeld 100 of minder hebt, dan zijn die veel te duur en veel te complex. Voor die categorie heeft Reflex gewoon veel te bieden en is de prijs/kwaliteitverhouding erg goed”, aldus Gerlsma.